Največji slovenski spletni izobraževalni portal
Strinjam se Želim izvedeti več Zavrnem

Mentorstvo in coaching pri vodenju zaposlenih

Glotta Nova d.o.o.


Glotta Nova d.o.o.
192,00 €
Cena vsebuje DDV
Prikaži brez DDV
Slovenija ali tujina
Po dogovoru
24 ur
Izobraževanje za podjetja

Informacije o programu

RAZVOJ KOMPETENC
komuniciranje, reševanje problemov in konfliktov, upravljanje s samim seboj, učinkovito prenašanje znanja na druge, učim se učiti, mentorstvo, svetovanje, vodenje, coaching, motiviranje sebe in drugih .

CILJI

Udeleženci:

  • bodo spoznali osnovni model coachinga, naučili se bodo misliti bolj sistemsko in bodo trenirali pomembne sposobnosti, ki jih bodo potrebovali kot vodje-mentorji-coachi svojim sodelavcem,
  • se bodo naučili učinkovito prenašati znanje, veščine in lastne kompetence na druge posameznike (sodelavce),
  • se bodo sposobni prilagoditi vsakemu mentorcu/sodelavcu posebej in posledično temu, posredovati informacije na različne načine, oz. na posameznikom ustrezne načine,
  • bodo sposobni ustvarjati pozitivno, sodelavno in podporno klimo,
  • se bodo naučili timskega dela in učinkovite komunikacije,
  • se bodo seznanili s profilom osebnega in zlasti poslovnega coacha in spoznali svoje sposobnosti na področju osebnega in poslovnega razvoja sodelavcev,
  • bodo znali uporabljati različne koncepte in orodja coachinga,
  • se bodo naučili (in naučili tudi mentorce/sodelavce), da je pravilo >manj je več< izjemno pomembno na vsakem delovnem mestu,
  • bodo znali uravnavati svoja notranja stanja, da ne pride do izgorevanja na delovnem mestu.

VSEBINE

1.modul- Mentorstvo

Mentor in mentorec - prenašalec in sprejemnik kompetenc.

(Kaj je mentorstvo? Vloge mentorja-vodje v mentorskem procesu, Mentor kot motivator, prezentator, moderator, supervizor. Vloge sodelavcev- mentorcev v mentorskem procesu, Sodelovanje med mentorjem in mentorcem, , Cilji mentorstva kot procesa prenosa kompetenc).

Mentorski proces

(Priprava na mentorski proces, Izdelava individualnega ali skupinskega mentoring načrta, Kompetenčni načrt, Vodenje mentoring srečanja, Evalvacija posameznega mentorskega srečanja in procesa).

Učinkovita komunikacija v mentorskem procesu

(Komunikacijski model, VAKOG zaznavanje in komunikacija, PRLL strategija, Sprejemanje in dajanje povratnih informacij, Aktivno poslušanje in opazovanje, Poznavanje osebnosti za lažji in učinkovitejši prenos kompetenc, Dajanje pravih in posamezniku prilagojenih navodil, Umetnost postavljanja vprašanj in odgovorov).

2.modul- Coaching

Kaj je coaching (Definicija coachinga, Viri coachinga, Razlike med coachingom in consultingom, svetovanjem, terapijo in treningom)

Osnovni koncepti coachinga (Ustvarjanje zavezništva, Izgradnja in vzpodbujanje, zaupanja, Učinkovita coaching vprašanja, Vrnitveno sporočilo (feedback))

Diagnostična orodja (>Coaching formula<)

Osnovni komunikacijski modeli (Poznavanje sogovornika in sebe, Prepoznavanje različnih načinov komunikacije)

Uporaba coachinga pri mentorstvu (Coaching kot komunikacijsko orodje, Coaching kot motivacijsko orodje)

Komentarji