Največji slovenski spletni izobraževalni portal
Strinjam se Želim izvedeti več Zavrnem

Zakaj španščina?

Objavljeno: 09.10.2013
Španščina postaja podobno kot angleščina čedalje bolj prisotna na vseh področjih našega življenja. Na ulicah srečujemo španske turiste in študente na izmenjavi, ob posebnih priložnostih se radi predajamo kulinaričnim užitkom v španskih in mehiških restavracijah, plesni navdušenci pa ne morejo brez salse in bachate.
Na radijskih postajah se vrtijo glasbene uspešnice v španskem jeziku, na televiziji je prisotnih vse več nagrajenih španskih filmov, ob popoldnevih si številni radi ogledamo španske nadaljevanke, zvečer pa posežemo po dobri španski knjigi.

Poslovneži zaradi hitro rastočega trga vse bolj sodelujejo z latinskoameriškim trgom, ostali pa si za oddih vse pogosteje zaželimo odkrivati čare špansko govorečih dežel. Tako postaja znanje španščine v zadnjih letih pri nas zelo zaželeno in priljubljeno, morda tudi zato, ker se učenje španščine uvršča med lažje. Španščina med drugim predstavlja jezik veselja in strasti, saj izžareva energijo španskih in latinskoameriških narodov, njihovega temperamenta in načina življenja.

Španščina je uradni jezik v kar 21 državah in predstavlja materni jezik več kot 450 milijonom ljudi s celega sveta. V mednarodni komunikaciji se uporablja kot drugi najpogosteje govorjeni svetovni jezik takoj za angleščino, obenem pa se uvršča na tretje mesto kot svetovni jezik politike, ekonomije in kulture. Španščino se čedalje bolj označuje kot jezik prihodnosti, saj število njenih govorcev narašča izjemno hitro.
Španščina nedvomno postaja jezik prihodnosti.

Kje so priložnosti in koristi za vas?
Vlaganje v znanje tujih jezikov je zagotovo naložba v vašo prihodnost, ki se vam bo obrestovala. Učenje jezika spodbuja razvoj intelektualnih zmožnosti in predstavlja dobro popotnico v življenju. Znanje španščine vam omogoča možnost študija v tujini, obenem pa se boste lažje odpirali novemu okolju in kulturi. Konkurenčnejši boste na kariernem področju, saj vas bodo ljudje prej opazili, zaposlitev pa boste lažje pridobili tudi na globalnem trgu. Znanje španščine obenem predstavlja tudi enkratno poslovno priložnost, saj boste svojo poslovno dejavnost lažje razširili na tuje trge in osvojili španski in latinskoameriški trg, pri čemer je slednji eden izmed najhitreje rastočih na svetu. In ne nazadnje, na potovanjih v špansko govoreče dežele boste lažje navezali stik z domačini, sproščeno uporabljali pogosto rabljene fraze, vprašali za pot, rezervirali hotel, naročili kulinarične specialitete in se pogajali pri nakupih. V nujnih nepredvidljivih  situacijah, ki se lahko zgodijo na potovanju, pa boste reagirali hitreje in učinkoviteje.

Več o tečajih španščine si lahko pogledate tukaj.

Vir: http://www.spanscina.eu/Spanscina

Komentarji