Največji slovenski spletni izobraževalni portal
Strinjam se Želim izvedeti več Zavrnem

Zaposlitev in konkurenčna klavzula

Objavljeno: 12.11.2012

Spomnim se neverjetne zgodbe, ko je nek ljubosumni mož svoji lepi ženi, ob tem ko ga je zapuščala, predlagal, da gresta sicer lahko narazen, ampak, da pričakuje, da se vsaj še eno leto ne bo pečala z drugimi moškimi. Ekstremno posesivni gospod je svoji ženi očitno poskušal postaviti nekakšno ljubezensko konkurenčno klavzulo. Seveda mu to ni uspelo.

Seveda se sprašujete, kaj ima ljubosumje skupnega s konkurenčno klavzulo v delovnih razmerjih. Na prvi pogled nič, a vendar – včasih se namreč lahko zgodi, da znajo biti tudi delodajalci pretirano »ljubosumni« na svoje delavce in jim tako v pogodbo za zaposlitev »vsilijo« včasih sporno konkurenčno klavzulo. 

No, konkurenčna klavzula pa ima seveda tudi druge funkcije. Z njo se lahko delodajalec v prvi vrsti zavaruje pred tem, da delavec ne bi na novo pridobljenih znanj, ki jih je pridobil v podjetju, prehitro prenesel h konkurenci. Nanaša se namreč na obdobje po prenehanju pogodbe o zaposlitvi in lahko traja še največ dve leti po prenehanju. Konkurenčna klavzula se lahko dogovori za obdobje največ dveh let po prenehanju pogodbe o zaposlitvi in to le v primerih, ko delavcu preneha pogodba o zaposlitvi po njegovi volji ali krivdi.

Ker konkurenčna klavzula ni obvezna po zakonu, ampak se jo dogovori v pogodbi, se je o njej z delodajalcem vsekakor smiselno pogajati. Če vam delodajalec poskusi vsiliti konkurenčno klavzulo, presodite, ali vam je res toliko do dela pri tem delodajalcu, da si boste zaradi tega za dve leti po prenehanju delovnega razmerja zaprli vrata za nastop dela pri konkurenčnem delodajalcu. V vsakem primeru pretehtajte vaše zmogljivosti, ocenjujte svoje sposobnosti. Morda pa lahko dosežete, da boste pogodbo o zaposlitvi podpisali brez konkurenčne klavzule.

Če se boste vseeno odločili za podpis konkurenčne klavzule, je koristno vedeti, da vam mora v primeru, če bi vam spoštovanje konkurenčne klavzule onemogočalo pridobitev zaslužka, ki bi bil primerljiv z vašo prejšnjo plačo, delodajalec za ves čas spoštovanja prepovedi mesečno izplačevati denarno nadomestilo. To je treba določiti s pogodbo o zaposlitvi in znaša mesečno najmanj tretjino povprečne mesečne plače delavca v zadnjih treh mesecih pred prenehanjem pogodbe o zaposlitvi.

Še eno stvar v zvezi s konkurenčno klavzulo je koristno poznati – če denimo delavec odpove pogodbo o zaposlitvi, ker je delodajalec huje kršil določila pogodbe o zaposlitvi, konkurenčna klavzula preneha veljati, če delavec v roku enega meseca od dneva prenehanja pogodbe o zaposlitvi prejšnjemu delodajalcu izjavi, da ni vezan s konkurenčno klavzulo.


Denarno nadomestilo po konkurenčni klavzuli

Če bi vam spoštovanje konkurenčne klavzule onemogočalo pridobitev novega delovnega mesta v konkurenčni dejavnosti in s tem zaslužka, ki bi bil primerljiv z vašo prejšnjo plačo, vam mora delodajalec za ves čas spoštovanja prepovedi mesečno izplačevati denarno nadomestilo.

Komentarji